Skip to content

Koodaus on kuin videopelien pelaamista – se on hauskaa ja jännittävää

Koodaus on kuin videopelien pelaamista – se on hauskaa ja jännittävää

Jaa tämä artikkeli

Arafat Mollik, Junior Software Developer, on ystävällinen ja innostunut tiimipelaaja. Altoroksella hän tekee verkkosovelluksia, verkkosivuja, sekä on mukana erilaisissa kehitysryhmissä. 

Arafat on 24-vuotias nuori insinööri. Hän on syntynyt ja kasvanut Dhakassa, Bangladeshissa. Vuonna 2017 hän muutti Suomeen, koska halusi lähteä opiskelemaan korkeampaa tutkintoa ulkomaille. ”Suomi tuntui siihen sopivalta maalta, sekä turvalliselta paikalta opiskella ja asua”, Arafat kertoo.  

Arafat on ollut aina utelias ja kiinnostunut IT-alasta ja siihen Vaasan Ammattikorkeakoulun kansainvälinen linja tarjosi loistavan mahdollisuuden, opiskella alaa ja koodausta. 

Arafat on osallistunut useisiin koodauskilpailuihin, seminaareihin, yhteistyö-hankkeisiin sekä Hackathoneihin, koska hän tykkää testata tietoaan monimutkaisia tosielämän ongelmia vastaan, kohdata uusia haasteita, sekä ihmisiä. Arafat pitää visuaalisuudesta ja hän osaa tehdä liikegrafiikkaa ja videoeditointia, sekä pitää valokuvaamisesta ja videokuvauksesta.

Hän osaa kehittää videopelejä Unitylla ja C#:lla, tekee verkkosivustoja JavaScript-pohjaisilla kielillä, kuten react ja Vue. Arafat osaa myös kehittää ja ylläpitää Android mobiilisovelluksia sekä käyttää asp.net frameworkia. 

Koodaus on kuin videopelien pelaamista – Se on hauskaa ja jännittävää.

”Koodaus on pohjimmiltaan tietokoneelle puhumista ja ohjeiden antamista. Sitä tehdessämme kohtaamme monia ongelmia, jotka meidän on ratkaistava. Voin sanoa, että koodaus on ongelmanratkaisua. Ongelmanratkaisu on hauskaa! Se on kuin pelaamista. Peleissä ratkaiset myös ongelmia, jotka ovat iloa tuottavia, suuria saavutuksia. Koodaus on minulle kuin videopelien pelaamista. Se on hauskaa ja jännittävää”, Arafat kertoo innostuneena. 

Mitä työ Altoroksella on opettanut? 

Tärkein asia, jonka olen oppinut tähän mennessä Altoroksella on ryhmätyö. Verkkosivuprojektissa työskentelin tiiviisti yhteistyössä markkinointipäällikkömme Pirjo Suvisen kanssa. Se oli upea matka. Opin perusteellisesti verkkosivuston rakentamisen, mutta mikä tärkeintä, opin luomaan yritysbrändin arvoa, sekä ottamaan huomioon markkinoinnin osuuden verkkosivujen rakentamisessa. 

Nyt teen yhteistyötä Senior Software Developer Arto Sallin kanssa sovelluskehityksen parissa. Lisäksi olen kehittänyt koodaustaitojani matkan varrella, mikä auttaa minua olemaan loistava ohjelmoija tulevaisuudessa. 

Minulla on työssäni sopiva osuus vapautta ja vastuuta. Teen tällä hetkellä etätyötä. Kotona työskentelyssä on hyvät ja huonot puolensa, mutta silti yritän tehdä työni mahdollisimman vastuullisesti”, Arafat kertoo.

”Altoros työpaikkana tarjoaa myös minulle riittävästi haasteita ja mahdollisuuksia, sekä saa tuntemaan oloni rennoksi ja työhöni sitoutuneeksi” Arafat kertoo.


Suomi on yksi parhaista maista, joissa on täydellinen työ- ja yksityiselämän tasapaino

Arafat pitää ryhmätyöstä. Hän on halukas oppimaan uusia asioita, innostunut ja ystävällinen. Harrastukset liittyvät myös osaltaan videopeleihin, mutta vapaa-aika kuluu myös muiden harrastusten parissa, kuten jalkapallo ja ruoan laitto. 

“Suomi on yksi parhaista maista, joissa on täydellinen työ- ja yksityiselämän tasapaino. Suomi on maa, joka tarjoaa kaltaisilleni maahanmuuttajille paljon mahdollisuuksia palvella kansakuntaa ja rakentaa itsellemme parempi tulevaisuus”, Arafat sanoo.

Kiinnostaisiko sinua työt Altoroksella? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tästä.

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?