Skip to content

Ohjelmoinnissa on hyötyä kokonaisuuksien hahmottamisesta ja  monimutkaisten asioiden yksinkertaistamisesta

Ohjelmoinnissa on hyötyä kokonaisuuksien hahmottamisesta ja  monimutkaisten asioiden yksinkertaistamisesta

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Isto Hunttila työskentelee Altoroksella Senior Coding Architect roolissa. Samalla hän opiskelee työn ohessa tekoälyä ja aloittelee gradun tekoa yliopistossa. Matka IT-alalle alkoi aikoinaan tietokoneharrastuksesta, sekä suuresta kiinnostuksesta ja motivaatiosta ohjelmointia kohtaan.

 Ohjelmointiosaaminen on oman harrastuksen ja työn kautta opittua

”Matka alalle alkoi tietokoneharrastuksesta, kun kaveri lukiossa esitteli minulle VIC 20 tietokoneella if-lauseen. Hommasin itselleni Commodore 64:n. Lähinnä ohjelmoin, en niinkään pelannut” Isto kertoo.

Suunnaton kiinnostus ohjelmointiin on ajanut Iston työtehtävästä toiseen. Ohjelmointitaidon hän kertookin oppineen harrastuksen ja työn kautta, ei koulun.

Koulunpenkkejä Isto on kuitenkin kuluttanut ja tutkintoja löytyy elektroniikka-asentajan, datanomin sekä tietoliikenneinsinöörin puolelta, sekä tekoäly opinnot ovat yliopistossa meneillään tällä hetkellä.

Työtehtäviä debuggauksesta softa-arkkitehtuuriin

Työura on koostunut monenlaisista tehtävistä, josta mainittakoon pitkä ura Nokian softa-arkkitehdin tehtävässä, sekä Rolls Royce Oy:n autonomisen laivan softa pääarkkitehtinä.

Työtehtäviin on kuulunut mm. arkkitehtuuria, vaatimusmäärittelyä, prosessikehitystä, koodausta, testausta, koodigeneraattoreita, debuggausta ja työkalujen tekemistä.

Altoroksella Iston työ liittyy myös ohjelmointiin. Edellinen projekti oli Frontend (Angular, TypeScript) ja Backend (.net core, C#) ohjelmointia.

Nykyisessä työtehtävässä hän toimii web-arkkitehtinä, jossa tehdään tietoturvaan liittyviä muutoksia vanhaan koodiin.

Kyky hahmottaa kokonaisuuksia auttaa ohjelmointityössä

Ohjelmointityössä on hyötyä mm. kokonaisuuksien hahmottamisestä, monimutkaisten asioiden yksinkertaistamisesta, sekä periksiantamattomuudesta, kertoo Isto.

Omana vahvuutena Istolla on erilaisten koodaustyötä parantavien skriptien tekeminen. “Moni koodaustyössä tehtävä asia voidaan automatisoida. Jos lähdetietona saatava data on riittävän formaalisti kuvattu voi siitä generoida koodia. Moni tekee tällaista “muunnostyötä” manuaalisesti, mutta automaatiolla tästä selviää helpommin.

Tehdään pieni skripti, joka muunnostyön tekee. Skripti voi vaikka generoida koodia datan perusteella. Etuna tässä on myös, että muunnostyö on toistettavissa. Jos esim. koodista löytyy virheitä voidaan generointiskriptiä parantaa ja tehdä generointi uudestaan. Säästyy aikaa ja laatu paranee”, Isto kertoo.

Asenteella on iso merkitys

 ”Ammattikouluaikoina Nokian Mobiralla piti tehdä Pascalilla softa, joka ohjaa PLL piiriä rinnakkaisportin kautta. Minulta kysyttiin, osaatko tehdä?  Osaan, osaan, vaikka minulla ei ollut mitään käsitystä, saanko sen tehtyä.

Sain tehtyä. Ei tarvinnut R&D insinöörien enää nakutella PLL piiriä morseavaimella”, naurahti Isto.

 

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?