Skip to content

Ohjelmistokehitystehtäviin hakeutuminen vaatii päättäväisyyttä

Ohjelmistokehitystehtäviin hakeutuminen vaatii päättäväisyyttä

Jaa tämä artikkeli

”Ennen opiskeluaikojeni alkua meillä ei ollut tietokonetta, eikä internetyhteyttä.  Kuvaputkinäytöllinen pöytäkone hankittiin vuonna 2000.

Viihdyin tietokoneella pelaten pasianssia ja kirjoittaen yksinkertaisia nettisivuja html -kielellä käyttäen editorina Windows 95:n Notepadia.

Vaikka olin nuorena todella kiinnostunut tietokoneista, alalle hakeutuminen vaati päättäväisyyttä ja omaa tahtoa. Olin aistivinani, että tyttöjä ohjataan helpommin esim. sosiaalisille ja luoville aloille, mutta minua ne eivät kiinnostaneet.

Alalla muutenkin ajautuu helposti esimerkiksi käyttöliittymien piirtämiseen ja tuotetukeen, mutta oma mielenkiintoni on ollut abstraktimmassa backend-kehityksessä, sekä kokonaisarkkitehtuurissa.

Valmistuin tietojenkäsittelyn tradenomiksi vuonna 2004 ja pääsin töihin ohjelmistokehitystehtäviin ja sillä tiellä olen ollut vuosia”, Pirjo kertoo.

Service Deskistä yrityksen ohjelmistokehityksen johtoon

”Työpaikkoja on ollut hyvin monenlaisia; isoja ja pieniä, startuppeja ja pitkään toimineita, inspiroivia ja kaavoihin kangistuneita, uraa edistäviä ja sitä hidastavia. Olen nähnyt monenlaisia ihmisiä; rehellisiä ja epärehellisiä, kannustavia ja lyttääviä, supertekijöitä ja työpaikkakiusaajia. Kaikista näistä olen oppinut paljon.

Tehtäviäkin on ollut laidasta laitaan. Olen ollut ohjelmistokehityksen lisäksi mm. rutiininomaisissa tehtävissä service deskissä, ja toisaalta vetämässä kokonaisen firman ohjelmistokehitystä.

Vahvuuteni Software Architectin tehtävissä liittyvät ohjelmiston arkkitehtuurisuunnitteluun, sekä laadukkaaseen ohjelmistokehitykseen”, kertoo Pirjo.

 Olen vihdoin tullut kotiin!

”Tänä päivänä työhöni kuuluu pääasiassa arkkitehtuurikaavioiden piirtämistä ja päivittämistä, sekä erilaisten tietojärjestelmien toiminnan kartoittamista ja mallintamista.

Altoroksen kautta olen mukana suuressa järjestelmäprojektissa, jota uudistetaan palvelemaan miljoonien suomalaisten ja organisaatioiden tarpeita.

Tämä projekti heijastaa taitojani ja intohimoani. Tuntuu siltä, että olen vihdoin tullut kotiin”, iloitsee Pirjo.

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?