Skip to content

Softaa mereltä maalle ja ilmaan

Softaa mereltä maalle ja ilmaan

Jaa tämä artikkeli

Arto Salli on kokenut ohjelmistoalan ammattilainen, jolla on vahva matemaattinen tausta. Hän on työskennellyt pääsääntöisesti tietotekniikan ja palvelualojen yrityksissä. Arto on koulutukseltaan filosofian tohtori (matematiikka). Vuodesta 2018 lähtien hän on ollut Altoroksella Senior Software Developer ja Data Scientist tehtävissä.

Matematiikka ja fysiikka kiinnostivat häntä todella paljon ala-asteelta lähtien. Artolla oli jo 12-vuotiaana selvillä ammatti, mitä haluaa aikuisena tehdä. Tietotekniikka kiehtoi, vaikka siihen aikaan ei edes ollut taskulaskimia, henkilökohtaisista tietokoneista (PC) puhumattakaan.

Teoreettista fysiikkaa ei voi opiskella, ellei ymmärrä matematiikkaa

Arto valitsi yliopistossa pääaineeksi teoreettisen fysiikan ja sivuaineeksi matematiikan. Hän huomasi kuitenkin nopeasti, ettei teoreettista fysiikkaa kannata opiskella, ellei ensin hallitse matematiikkaa. Niinpä Arto vaihtoi pääaineen matematiikaksi ja teoreettisen fysiikan sivuaineeksi. Sivuaineina hänellä olivat lisäksi tilastotiede ja fysiikka.

“Softaa mereltä maalle ja ilmaan”

Yliopiston jälkeen ja muutaman valtion tutkimuslaitoksen kautta Arto ajautui pikkuhiljaa alalle. Softa-ala alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja seuraava työpaikka olikin sitten puhtaasti tietotekniikkaa sisältäen taksien tietoliikennettä (M2M), paikannusta ja muita sulautettuja ja työasemaohjelmistoja, joita hän suunnitteli ja toteutti lähes 10 vuotta.

Itsenäisenä yrittäjänä Arto toimi pitkään tehden ohjelmistokehitystä asiakkaille eri aloilla, ”softaa mereltä maalle ja ilmaan”, kuten hän itse asian ilmaisi.

Mitä työhön liittyy tänä päivänä?

Arton työpäivät täyttyvät pääsääntöisesti vaativista ja isoista projekteista. Tällä hetkellä hän tekee yhdessä kansainvälisen tiimin kanssa Backend kehitystä NET Core + PostgreSQL -ympäristöön erittäin laajaan terveydenhuollon ja diagnostiikan Web-sovellukseen.

Vastaavasti taas edellisessä pankki- ja vakuutusalan asiakasprojektissa hän teki konsultointi-, kehitys- ja suunnittelutyön yksin, mutta toki yhdessä asiakkaan kanssa. Tämän projektin aikataulu oli erittäin tiukka ja vaatimukset tarkat Arto onnistui kuitenkin saamaan kaiken valmiiksi neljässä kuukaudessa, kuten asiakkaan vaatimuksena oli.

Meillä ikä on vain numero

Häviääkö innostus alaan ja työhön vuosien karttuessa? Ei. Entäpä ammattitaito? Ei. Arto on siitä loistava esimerkki. Hänellä on jo pitkä ura takana softa-alalla.  Arto sai mahdollisuuden 60+ ikäisenä jatkaa ammatissa, joka on hänelle suuri intohimo ja johon hänellä on todella vahva ammattiosaaminen.

Arto nostaa peukun pystyyn rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta Ari Mutaselle, joka palkkasi hänet Altorokselle reilu neljä vuotta sitten. ”Meidän työyhteisö koostuu ammattilaisista ja siellä ikä on vain numero;” sanoo Ari.

 

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?