Skip to content

Taiteesta tietotekniikkaan

Taiteesta tietotekniikkaan

Senior Data Consultant

Jaa tämä artikkeli

Mikael aloitti Senior Data Consultant:ina Altoros Finlandilla huhtikuussa 2022. Hänellä on kattava kokemus ja asiantuntemus datan valmistelusta, käsittelystä ja hallinnasta migraatioissa ja fuusioissa, sekä järjestelmien käyttöönotoissa.

Lisäksi hän on todellinen tiedonhallinnan asiantuntija, jolla on kokemusta useista globaaleista ja lokaaleista projekteista tuotantoteollisuudessa, televiestinnän sekä vähittäiskaupan alueilla.

Taiteesta tietotekniikkaan

Lukiossa Mikael oli enemmänkin kiinnostunut taidealasta, kuin tietotekniikasta.

Taidepainotteisen lukion ja armeijan jälkeen, hän suuntautui opiskelemaan tietotekniikan mekaanikko linjalle. Siellä ohjelmointi puoli alkoi kiinnostaa kuitenkin enemmän ja linja vaihtui lennosta. Hän valmistuikin datanomiksi. Myöhemmin pitkän työjakson jälkeen hän palasi koulun penkille töiden ohessa. Tuolloin hän valmistui tietojenkäsittelyn tradenomiksi.

Toimin konsultin roolissa liiketoiminnan ja IT:n välisellä alueella

”Pääasiassa toimin tällä hetkellä konsultin roolissa asiakkaalla liiketoiminnan ja IT:n välisellä alueella. Teen ohjelmistokehitystä, datan valmistelua ja massalatauksia sekä datan harmonisointiin liittyviä tehtäviä testi ja tuotantoympäristöihin projektien eri vaiheissa.

Lisäksi työhöni kuuluu projektin hallintaa, kehitys- ja tuotannon tukitehtäviä ja tapausten selvittelyä, ohjelmointia ja raportointia käyttöliittymä ja kantapuolella, sekä järjestelmien välisten integraatioiden parissa työskentelyä”, kertoo Mikael.

Altoroksen konsulttina pääsen monipuolisesti hyödyntämään tietoa ja kokemustani

 ”Nykyisessä työtehtävässä toimin konsulttina vähittäiskaupan alan järjestelmien parissa. Altoros Finlandin konsulttina pääsen monipuolisesti hyödyntämään aiempaa tietoa ja kokemusta konsultin työstä, järjestelmätuki toiminnasta, ohjelmistokehityksestä, tietokannoista ja toiminnanohjausjärjestelmistä.

Ennen Altoros Finlandiin tuloani olen työskennellyt asiantuntijana ja konsulttina. Olen ollut teknisenä projektipäällikkönä ja kehitys, sekä tuotannon tukitehtävissä. Työhöni kuului tuoteportfolion, massalatausohjelmien ja tuote, asiakas ja toimittaja datan parissa työskentelyä monipuolisissa projekteissa testi ja tuotanto ympäristöissä valmistavan teollisuuden asiakkaille sekä vähittäiskaupan asiakkaalle.

Työhistoriassani on myös muuta ohjelmointia lähinnä tietokanta-, käyttöliittymä- sekä raportointipuolella. Datan muokkausta ja raportointia järjestelmistä erilaisilla työkaluohjelmilla.

Lisäksi olen ollut SAP ERP ja Oracle pohjaisten järjestelmien kehitys, käyttöönotto ja tuotannon tuki tehtävissä”, kertoo Mikael.


Positiivinen asenne auttaa aina

 ”Tulen toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa ja minulla on työhöni tarvittavaa ongelmanratkaisukykyä ja itsevarmuutta. Tekninen projektin hallinta, sekä siihen liittyvä ajanhallinta ovat tärkeitä ominaisuuksia työssäni. Positiivinen elämän asenne, sekä hyvät sosiaaliset ja viestintätaidot auttavat asioiden eteenpäin viemisessä”, sanoo Mikael

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?