Skip to content

Virtuaalinen tekoälyavusteinen kävelykierrosopastaja rikastuttaa liikuntakokemusta

Virtuaalinen tekoälyavusteinen kävelykierrosopastaja rikastuttaa liikuntakokemusta

Jaa tämä artikkeli

Altoros ja Gispositio toteuttivat virtuaalisen tekoälyavusteisen kävelykierrosopastajan Helsingin kaupungille vuoden 2021 lopussa.

Tämä toteutettu tekoälyavusteinen kävelykierrosopastaja on osa Helsingin kaupungin digitalisaatiohanketta, jonka tavoitteena on olla maailman paras digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki.

Tekoälykokeiluhanke julkaistiin keväällä 2021 ja syksyllä pääsimme tekemään tekoälyavusteista kävelykierrosopasta yhdessä kaupungin kanssa.

Kokeilun tarkoitus kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän, sekä samalla rikastuttaa liikuntakokemusta

Tämän kokeilun tarkoituksena on mahdollistaa ja kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän johdattamalla heidät uusille mielenkiintoisille reiteille. Käyttäjä pystyy valitsemaan puhelimestaan haluamansa teemat, reitin halutun pituuden tai keston, sekä aloituspisteen, joiden perusteella palvelu luo kävelykierroksen.  Reitin varrelle olevien erilaisten kohteiden avulla lähiympäristöstä voi oppia enemmän ja samalla rikastuttaa liikuntakokemusta.

Projekti oli samanaikaisesti kiinnostava ja haastava, koska kohtuullisen lyhyessä ajassa piti saada aikaiseksi toimiva ja käyttäjäystävällinen toteutus. Projektin alun haasteena olivat lähinnä oppaan toiminnallisuuksien, sekä valittavien tietolähteiden valinnat.

“Tämä projekti oli erittäin mielenkiintoinen, koska pääsimme yhdessä kumppanimme Gisposition kanssa hyödyntämään ja yhdistämään sekä tekoäly- että paikkatieto-osaamista monipuolisiin datalähteiteisiin”, sanoo Ari Mutanen Altorokselta.

Katso ja tutustu projektin kokemuksiimme ja oppeihimme alla olevista linkeistä:

Kokeilukiihdyttämö / tekoälyavusteinen kävelykierrosopas

hel.fi/Uutiset / Tekoäly opastaa kävelykierrokselle

Lisätiedot:  Ari Mutanen (050 568 0532) ja Jaani Lahtinen (040 554 6581)

Muita keissejämme

HEI

Kuinka voisimme auttaa sinua?